I helgen var det dags för södra distriktets rasspecial. Eftersom skk inte hade sin utställning i Sofiero som vanligt utan i Eslöv så kände även vi att vi skulle flytta vår special. Så detta året var vi på Röstånga camping. Det blev rekord i antalet anmälningar så vi fick ha två domare. Tina Permo fick döma alla valpar, svensk lapphund och lapsk vallhund medan Gunnar Nymann fick döma finsk lapphund.

Det var mycket att fixa både på fredag kvällen å på lördags morgonen så det var en aning stressigt men riktigt kul.

Först var det dags att ställa Mias lilla Raffi i valpklass 4-6 månader, en vältränad liten pojke som vann sin klass med hp. Därefter var det dags för självaste Onni (Stenseitens Åkkidokki Onnenpotku) att ställas ut för andra gången i sitt liv. Han var superduktig och även han vann sin klass. Plötsligt skulle båda valparna möta varandra och samtidigt skriker de från den andra ringen att öppen klass hanarna skulle in, dvs “min lånehund” Black Blossom Lord Nobell. Så det blev lite kaos. Mia fick själv ta Raffi och goa Anne-Lie fick ta min Onni och jag sprang vidare till andra ringen med Nobell. Anne-Lie gjorde ett bra jobb, Onni blev bästa han-valp och slutade sen som BIMvalp. Tusen tack för hjälpen!! <3

Nobell rörde sig bra och fick bra kritik men han blev väldigt rädd för domaren (vilket han inte var ensam om att bli) så han fick VG.

Därefter var det Oboys tur att gå in å möta de andra gubbarna i veteranklassen. Han var inte riktigt på topp, han förknippade utställningen med obehag sedan han trillade ihop på Solvalla för några helger sen. Han visade sig verkligen inte från sin bästa sida men jag vet ju varför så det är lugnt. Han fick excellent och blev tvåa i sin klass. Supernöjd!! <3 Men eftersom han inte tyckte att det var kul bestämde jag att det var hans sista utställning. Inte meningen att han ska fara runt om han inte tycker att det är kul. Finns så mycket annat man kan göra. =D

Sen var det dags för Ängla. Hon blev verkligen tokkär i domaren och jag tror att det var ömsesidigt. Redan vid första ögonkastet smälte de för varandra. Han hade en pipleksak som han pep med å Änglas ögon glittrade å hon hoppade upp mot honom å han log. 😉 sen när de skulle springa så sneglade hon på domaren lite då och då. Varje gång han gick förbi henne pep han med leksaken å hon var lycklig. Hon blev till slut bästa tik och avslutade som BIM. Min fina lilla flicka. <3 hon var även med i prestationsklass, en klass som är på skoj och till för de hundar som tävlat med godkänt resultat. Det är kul att det är så många hundar som ställer upp. Bra att visa att våra hundar faktiskt gör något mer än bara utställning. Eftersom det gick så bra i den vanliga bedömningen vann hon även här och blev BIS i prestationsklass. Som sagt det är bara en “skojtävling” så inget resultat som räknas men kul att vara med. =)

Sen var det gemensam grillning med trevliga människor på kvällen.

På söndagen var det dags för skk utställningen i Eslöv. Då ställde jag bara Nobell. Han uppförde sig exemplariskt med en bra kritik men fick ändå bara VG.

Summan av helgen: En bra helg med trevligt sällskap och bra resultat!!

Den här helgen blir det lugnt men sen nästa helg då far vi över till Åland på utställning med Ängla. =)